Băncile din România creează propria variantă de ”Prima Casă”, în prima toamnă fără fonduri de la Guvern

Băncile din România creează propria variantă de ”Prima Casă”, în prima toamnă fără fonduri de la Guvern

Guvernul a decis, pentru prima dată în opt ani de zile, să nu mai aloce bani în plus pentru creditele ”Prima Casă” după epuizarea împrumuturilor garantate de stat pentru locuințe.

Astfel, mai multe bănci din România au decis să ia lucrurile în propriile mâini, propunând variante proprii de credite avantajoase. Totuși, o diferență sesizabilă este faptul că băncile vă vor solicita un avans de 15% din suma creditată, spre deosebire de avansul normal, de 5%, prin programul ”Prima Casă”.

Astfel, BCR are în ofertă acum creditul ”Casa Mea”, cu o dobândă fixă de 4,1% în primii cinci până la zece ani, urmând ca aceasta să devină variabilă, în funcţie de indcele ROBOR. Condiția pentru onbținerea acestui credit este ca solicitantul să încaseze salariul la această bancă, dar și să încheie o asigurare de viață cu ei. Perioada de creditare maximă este de 30 de ani, iar avansul pornește de la 15%.

CEC Bank oferă și ei un credit asemănător, numit ”Prima noastră casă”, prin care clienții pot alege un credit ipotecar, cu un avans de 15% și o perioadă de creditare de până la 35 de ani. În acest caz, dobânda este compusă din indicele ROBOR, calculat la șase luni.

Cea de-a treia alternativă pentru programul ”Prima Casă” vine de la Raiffeisen Bank și poartă numele de ”Casa Ta”. Acest credit vine cu o dobândă fixă pe 7 ani, pornind de la 5,25%, în cazul în care solicitantul încasează salariul într-un cont deschis la această bancă. Suma ce poate fi obținută variază între 5.000 şi 300.000 de euro (echivalentul în lei), pe o perioadă de până la 30 de ani, iar avansul este cuprins între 15% și 45% din valoarea imobilului.

Related posts

Ce trebuie să știi înainte de a-ți lua o locuință prin programul ”Prima Casă”

Piața imobiliară din România este destul de vastă, iar clientela este diversificată. Cu toate...

Continuați lectură